Jeugd EHBO

Jeugd EHBO A

De cursus duurt minimaal 10 lessen van ca. 2 uur en wordt op basisscholen gegeven. Op bijna alle basisscholen in de gemeente Oldebroek wordt jeugd EHBO aangeboden aan groep 8 (in enkele gevallen aan groep 7 en 8 samen). Er wordt geleerd wat je moet doen bij verwondingen of botbreuken en als iemand flauwvalt of niet meer ademt. Ook wordt geleerd hoe je ongevallen kunt voorkomen. Na afloop van de cursus wordt een examen afgelegd. Bij een goed resultaat is het diploma Jeugd EHBO A behaald.

Jeugd EHBO B

Als vervolg op het diploma A bestaat de cursus Jeugd EHBO B. In deze cursus wordt verder ingegaan op de inhoud van de vorige cursus. Momenteel wordt deze cursus niet door onze vereniging aangeboden.

En verder….
EHBO is een zaak van weten en doen, en dat ”doen ” vereist oefening. Je kunt lid worden van een EHBO-vereniging. Zij organiseren herhalingslessen en oefenavonden en geven een schriftelijke verklaring af als je daaraan hebt meegedaan. Als je binnen zes maanden na je laatste herhalingslessen 15 jaar wordt, dan kun je deelnemen aan de cursus voor het eenheidsdiploma EHBO.

Reacties zijn gesloten.