Cursus EHBO

Cursus EHBO

Hulp aan het slachtoffer!!! Staat U er klaar voor???

De cursus EHBO is een uitgebreide cursus waarin u leert op een juiste manier zorg te geven aan mensen die dit nodig hebben. Er zijn vele situaties te bedenken waarin u zorg aan een ander kunt geven.

De lessen bestaan uit de onderdelen: EHBO, reanimatie en verbandleer. Bij het onderdeel EHBO, wordt de theoretische kant van de eerste hulp geleerd. Bv. welke hulp verleent u bij een insectensteek, wat is een flauwte en welke zorg geeft u, enz.
In het tweede deel wordt u aangeleerd hoe u op een verantwoorde manier hartmassage en beademing toepast. En in het laatste onderdeel verbandleer wordt geleerd op welke wijze de diverse verbanden worden gebruikt en aangelegd. Ook de module “Bediener AED” maakt deel uit van de cursus en is bij de cursusprijs inbegrepen.

De opleiding bestaat uit maximaal 15 lessen. Het geheel staat onder leiding van een kaderinstructrice.  Zij wordt ondersteund door Lotus-slachtoffers om verwondingen realistisch na te bootsen.
De cursus wordt afgesloten met een examen. Wanneer u het examen voldoende aflegt, ontvangt u een landelijk en Europees erkend diploma. Dit diploma is maximaal twee jaar geldig. Reanimatie is één jaar geldig.
Wordt u na het behalen van uw diploma lid van de vereniging dan ontvangt u ieder jaar een uitnodiging voor herhalen. De herhalingscursus bestaat uit 4 avonden (12 uur). Een lidmaatschap kost € 35,00 per jaar.

Wanneer u zich opgeeft voor de cursus dan krijgt u bericht van locatie en tijdstip. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

De kosten van deze EHBO-cursus bedragen ca. €. 250.00 (wijziging voorbehouden, afhankelijk van aantal deelnemers) Dit bedrag omvat de kosten voor de basismodule inclusief reanimatie en de module “verbandleer en kleine ongevallen”. Daarnaast zijn de kosten voor cursusboeken, verbandmiddelen en examengelden in dit bedrag opgenomen. De kosten van eventuele consumpties (koffie, thee, frisdrank) tijdens een les zijn niet inbegrepen . Wilt u een EHBO-cursus volgen dan kunt u dit kenbaar maken door op de mail : info@ehbo-wezep.nl te klikken .

Wilt u liever alleen leren reanimeren, dan kan dat ook.  Geef dit dan aan in uw bericht.  Door te veel administratieve bijkomstigheden, worden er geen certificaten meer afgegeven voor reanimatie.

Reacties zijn gesloten.