Nieuwsbrief juni 2019

Beste leden,

De zomer is alweer begonnen en velen gaan lekker op vakantie of zijn misschien al weg geweest.

Het bestuur is echter al bezig met de planning voor het volgende seizoen. Wat gaan we doen? Kunnen we nog iets nieuws inbrengen? Wat zijn de wensen van de leden? Wat is wel en wat is niet mogelijk? Factoren die we meenemen tijdens de voorbereidingen voor de herhalingslessen.

Tijdens de ledenvergadering hebben we twee nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen. Dit zijn Bernadet Budding en Gert Reurink. Intussen heeft het bestuur de taken verdeeld. Gert gaat de hulpverlening organiseren en Bernadet zal eerst als algemeen bestuurslid deelnemen. Ondanks dat er twee nieuwe bestuursleden erbij zijn gekomen, is er nog steeds ruimte voor een extra bestuurslid. We zijn nu met zes bestuursleden, maar zeven is gewenst. U kunt zich dus nog aanmelden om bv. een seizoen mee te kijken en te draaien om te beoordelen of een bestuursfunctie iets voor u is.

In de nieuwsbrief van maart en tijdens de ledenvergadering is aangegeven dat we zoekende zijn naar een oplossing voor de drukke avond van de reanimatie. Deze oefening vergt meer tijd en inspanning dan andere herhalingsstof. Om iedereen de gelegenheid te geven om goed te kunnen herhalen (reanimatie is toch een zeer belangrijke en ingrijpende vaardigheid) is besloten om de herhalingsavond in te delen in groepen. Maximaal 18 leden worden per avond ingedeeld.

Op het 2e blad van deze nieuwsbrief staan de datums van de herhalingen. Wanneer u voorkeur heeft, kunt u binnen een week na het ontvangen van deze brief uw voorkeur opgeven. Van wie geen reactie ontvangen wordt, deelt het bestuur in. Eind augustus zal het overzicht van de indeling verzonden worden.

Op deze manier wordt voorkomen dat de groepen te groot zijn. Een groep mag officieel ook niet groter zijn dan 20 cursisten.

We zijn ons ervan bewust dat u gewend bent vrij te kunnen komen. Dit is ook het meest prettig. Toch hebben we hiertoe besloten om een goede kwaliteit te kunnen leveren. Aan het eind van het seizoen gaan we evalueren of het een goede keus/beslissing is geweest.

De overige herhalingsavonden blijven nog wel vrij. Het gaat dus alleen om de 2e herhalingsavond.

Vanaf maart is het altijd druk met aanmeldingen voor hulpverlening. Een aantal leden gaan dan ook regelmatig ‘op pad’. Toch blijkt dat het lastig blijft om leden te vinden die willen posten. Een enkele keer zijn we dan ook genoodzaakt om een evenement af te zeggen. Dit is erg spijtig. Dit komt omdat er maar een kleine groep leden bereid is om te gaan posten. Helaas. Tijdens het posten kun je eventuele nieuwe ervaringen opdoen. Het is leerzaam voor jezelf. Hoe reageer ik in het echt? Blijf ik rustig, wordt ik gespannen, kan ik het wel, kom ik professioneel over? Vragen waarop tijdens een hulpverlening een antwoord gegeven kan worden. Toch gaan de hulpverleners in de meeste gevallen naar huis zonder ‘in actie’ geweest te zijn. Gelukkig maar.

Wilt u er nog eens over denken een keer te willen posten? Bij het opgeven van uw voorkeur van reanimatie kunt u dit dan ook aangeven. We zullen hier erg blij mee zijn.

Niet alleen bij onze vereniging zijn moeilijk mensen te vinden. Landelijk worden er evenementen afgezegd omdat er geen EHBO ingezet kan worden. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Het is wettelijk verplicht EHBO-ers te hebben bij evenementen. Deze regel wordt ook steeds strengen doordat het aantal EHBO-ers afhankelijk is van het aantal deelnemers/bezoekers. Dit houdt dat bij veel evenementen twee EHBO-ers al niet meer voldoende is. De nood voor vrijwilligers is dus hoog.

Hierbij ben ik aan het eind van deze nieuwsbrief. Iedereen een fijne zomer gewenst. Vergeet niet uw voorkeur voor reanimatie op te geven en of u bereid bent om te posten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

Herhalingsavonden:

1e blok, maandagavonden: 16, 23 en 30 september en 7 oktober 2019

2e blok, woensdagavonden: 25 september, 2, 9 en 16 oktober 2019

3e blok, dinsdagavonden: 7, 14, 21 en 28 januari 2020

Alle avonden worden gehouden in basisschool de Wereldweide, Clematisstraat 10 in Wezep.

Ingang aan de Klimopstraat.

Aanvang 19.00 uur.

De reanimatie avonden zijn:

Maandag 23 september

Woensdag 2 oktober

Dinsdag 14 januari

Maandag 3 februari

Opgeven welke datum u wenst per omgaande per mail met uw naam erbij genoemd. Eventueel een 2e keus erbij. De planning gaat op volgorde van inschrijving. Vol is vol. We hopen zo tot goede en leerzame herhalingsavonden te komen, zonder te veel wachttijd en uitloop.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.